Nabius, petits fruits blaus | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 27/01/2019

Aquestes petites baies captiven per la seva delicadesa. Es tracta d’uns fruits silvestres que lideren la llista dels aliments més antioxidants i tenen un efecte antibacterià molt interessant. A més, el pigment natural que confereix color als nabius, l’antocianina, intervé en el metabolisme cel·lular i alguns estudis afirmen que afavoreix la disminució de l’acció dels radicals lliures associats a l’envelliment.

Els nabius blaus aporten bones quantitats de manganès, vitamina C i fibra. Són substàncies que, plegades, ajuden a millorar el sistema immunològic sempre que es prenguin amb regularitat i en la seva forma més natural (sense processar).

El suc de nabius (més que la fruita sencera o el seu extracte) és un fantàstic remei natural per combatre les infeccions d’orina, les substàncies beneficioses que té el fruit creen un mantell protector a les vies urinàries que impedeix que el bacteri causant de la cistitis, l’E.Colli, hi faci niu, i facilita que es vagi eliminant a través de l’orina. Això no significa que puguem reemplaçar la teràpia amb els antibiòtics que hagi recomanat el metge, però sí que és un bon coadjuvant.

També són un bon tractament per als problemes associats a la insuficiència venosa, com ara hemorroides, varius, flebitis, cames cansades, rampes musculars o fragilitat capil·lar.

 

Redacció La Clau
Font: etselquemenges.cat

Deixa un comentari