Publicat el 02/08/2021

Les motllures decoratives no només serveixen per protegir les parets de rascades i ocultar imperfeccions. Són molt decoratives i donen modernitat i sofisticació als ambients. Com que estan disponibles en una gran varietat de mides, formes i estils, les combinacions que es poden crear són infinites.

Els decoradors asseguren que les parets amb sòcols, motllures o cornises són una bona solució quan es volen decorar els envans de forma elegant. Les motllures tradicionals, combinades amb un mobiliari modern, donen un toc avantguardista als espais, mentre que els sòcols en habitatges amb sostres alts els donen un aire senyorial. Les motllures poden donar també a les portes un toc d’elegància. Utilitzant pintura de colors intensos es pot aconseguir actualitzar i donar un aire més sofisticat al seu aspecte de sempre.

És habitual que aquells que es decanten per aquests motius decoratius els pintin de color blanc; no obstant això, els experts adverteixen que també es pot pintar tota la paret i les motllures en un color fosc o, fins i tot, que la motllura sigui d’un to i la paret d’un altre. Fins i tot hi ha dissenys que incorporen miralls, quadres o acabats com el maó vist entre motllura i motllura.

Si les habitacions tenen sostres molt alts s’han de triar motllures grans i en models ascendents, és a dir, amb més elements ornamentals a la part superior. Si, pel contrari, els sostres són baixos, cal escollir-les estretes, discretes i sense gaire ornament.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari