Publicat el 01/10/2017

Aquest mal hàbit es coneix en termes mèdics com onicofàgia, i està catalogat com un trastorn d’origen nerviós que sol associar-se amb l’ansietat, la depressió i l’angoixa.

Els estudis demostren que, en mossegar-se les ungles, gèrmens com els estafilococs i els del gènere càndida es traslladen a la boca i poden provocar diversos tipus d’infeccions. També és causa d’afeccions en l’àmbit estètic, ja que pot arribar a alterar la forma de les dents, el pla d’oclusió i les genives. I és que són moltes les conseqüències que mossegar-se les ungles té en les nostres dents:

Problemes bacterians. Els bacteris i fongs de les ungles poden traslladar-se a la boca. Això incrementa el risc de patir infeccions, ja que la boca i les dents són la porta d’entrada al nostre organisme.

Desgast de les dents. S’erosionen tant l’esmalt com els propis incisius, on es produeixen microtraumatismes que poden arribar a suposar la fractura i estellat de la peça dental.

Dolor i problemes a la mandíbula. L’efecte de rossegar pot produir problemes en la nostra articulació temporomandibular, que és la que tenim entre la mandíbula i l’os temporal. Això produeix dificultat i dolors en mastegar.

Halitosi. Atès que hi ha un traspàs de bacteris des de les ungles fins la boca, pot passar que entre aquests bacteris hi hagi alguns que causen l’halitosi.

Lesions a les genives. Poden clavar-se petits trossos d’ungla, arribant a crear inflamació i malalties periodontals com la gingivitis i la periodontitis.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari