Publicat el 05/11/2019

Antigament, durant la nit de Tots Sants a parròquies i convents es tocava a mort fins a la matinada. Per donar forces als campaners, la gent els portava els fruïts típics de la tardor, com castanyes i moniatos, així com alguns dolços, i tots plegats compartien aquests aliments tan energètics acompanyats de glops de moscatell.

El costum ha arribat fins als nostres dies i, encara que ha perdut el seu caràcter d’ofrena funerària, continua tenint una important funció social i tradicional. A banda dels panellets, les castanyes i els moniatos, un dels grans protagonistes de la celebració és el moscatell, una varietat de vi molt aromàtica que prové del raïm del mateix nom.

El moscatell es diferencia de la resta de vins dolços per la seva aroma inconfusible que conté un ampli ventall fruital. Això fa que deixi al paladar un gust afruitat i voluptuós molt característic, que el fa ideal per acompanyar les postres, sobretot les elaborades amb fruites seques, ja que els aporta un toc d’acidesa i de frescor. Tenint en compte tot això, no és gens estrany que el moscatell formi una mena de tríada amb panellets i castanyes, amb els quals marida a la perfecció

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari