Mochi, un dolç que arriba del Japó | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 08/10/2019

Aquestes postres tradicionals japoneses fa un temps que han travessat fronteres i poden trobar-se a molts llocs del món. Al Japó els mochi s’elaboraven en les cases com a part d’una cerimònia que ocupava tota la família i es menjaven per festejar nombroses celebracions. En l’actualitat és un dolç associat a la celebració de l’any nou japonès, sent en aquest dia quan més es consumeix.

Aquests pastissos rodons es preparen amb arròs glutinós cuit, un tipus d’arròs molt enganxós, elàstic i masticable, fet que confereix al mochi la seva textura única. Primer es cou al vapor i després es transfereix a un gran morter tradicional anomenat usu, on es mol amb malls de fusta anomenats kine. Quan la massa queda llisa, elàstica i enganxosa, ja pot formar-se el pastís, generalment amb forma de cub o bola, tot i que se li en poden donar d’altres.

El mochi sol incloure un farciment, anko, que és una pasta endolcida de mongetes japoneses, però també es pot farcir amb tota mena de sabors i textures com te verd, xocolata, gelat, fruites, crema o melmelada.

S’ha de vigilar en menjar els mochi i mastegar-los molt bé, ja que si es mengen molt ràpid la seva textura gomosa pot provocar problemes en empassar-la.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari