Publicat el 16/05/2021

Cada vegada vivim en pisos més petits, i triar mobles que serveixen per a més d’una cosa es converteix en la solució més intel·ligent per aprofitar fins a l’últim metre quadrat. Els dissenyadors ho saben, i per això creen mobles que s’adapten a la perfecció a les necessitats actuals: de múltiples usos, extensibles, que es poden apilar, elevar, transformar… Aquests mobles no només conserven la seva funció pràctica, sinó que a més ens demostren que cada racó de la nostra llar és aprofitable per petit que sigui.

El sofà llit és tot un clàssic, però avui en dia ha millorat tant en el disseny i en la comoditat que és també una opció com a llit d’ús diari dins d’un dormitori.

Incorporar calaixos sota el llit va suposar tota una revolució. És una idea senzilla d’aprofitament d’espai per a l’emmagatzematge i molt pràctica. Actualment, però, les innovacions se centren en els llits encastats i abatibles, ja que amb ells s’aconsegueix amplitud en l’estança.

Darrerament s’està innovant molt en el disseny dels armaris que busquen aprofitar al màxim l’espai. N’hi ha que es divideixen en compartiments i calaixos, i n’hi ha que fins i tot aprofiten la part de dins de les portes per posar-hi compartiments que es despleguin cap enfora.

Les taules extensibles porten molts anys al mercat, però ara podem trobar taules de centre que, només amb elevar-ne l’alçària, es converteixen en una taula de menjador. Hi ha models que són un complement d’un altre moble, com ara un sofà, i van acoblats a una altra peça del mobiliari per maximitzar l’espai i crear una zona comuna.

El sistema de les taules acoblades també s’aplica a altres mobles. Per exemple, hi ha butaques que incorporen una prestatgeria i ofereixen un pràctic racó de lectura.

Són molts els mobles que tenen més d’una funció. És el cas dels bancs que contenen calaixos per guardar tèxtils, o els capçals de llit que integren armaris i prestatges. I és que un capçal no ha de ser per força un mer objecte decoratiu. Alguns, fins i tot, disposen de prestatgeries que fan la funció de tauleta de nit.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari