Publicat el 27/09/2021

El cinema no només ha convertit en immortals alguns actors, també ha aconseguit que certes peces de mobiliari hagin esdevingut veritables icones per als cinèfils.

  • 1 · Cadires de 2001: Una odissea de l’espai. Apareixen al vestíbul de l’estació espacial d’aquesta obra mestra de Stanley Kubrick. Les cadires Djinn són un disseny futurista de 1965 creat pel francès Olivier Mourgue, i la taula Tulip una creació de l’arquitecte i dissenyador nord-americà d’origen finlandès Eero Saarinen, dels anys 50.
  • 2 · Catifa de La resplendor. La moqueta amb hexàgons de color taronja, marró i vermell que cobria els passadissos de l’hotel del clàssic de terror de Kubrick va ser dissenyada pel decorador d’interiors britànic David Hicks.
  • 3 · Llum d’Amélie. Un original aparell, amb forma de porc que subjecta un paraigües, il·lumina la tauleta de nit de la protagonista de la famosa comèdia de Jean-Pierre Jeunet.
  • 4 · Sofà de Titanic. Aquesta peça inspirada en l’estil Lluís XVI va tenir un paper important en una de les escenes més íntimes de la pel·lícula de James Cameron.
  • 5 · Cadires d’American Psycho. Les icòniques butaques Barcelona, amb les seves respectives otomanes, formen part del mobiliari de l’apartament del protagonista del film de Mary Harron. Aquest model de cadira va ser dissenyat per Mies van der Rohe amb la col·laboració de Lilly Reich per al Pavelló alemany a l’Exposició Internacional de Barcelona de l’any 1929.
  • 6 · Butaca d’Emmanuelle. Es tracta d’una peacock chair o cadira Paó i es diu que té un origen oriental. La pel·lícula eròtica francesa dels 70 protagonitzada per Sylvia Kristel va intensificar-ne encara més la fama.
  • 7 · Cadira de Cabaret. En aquest musical de Bob Fosse, Liza Minelli interpreta la cançó Mein Herr en una cadira Thonet 18. Creada al segle XIX pel pioner en el disseny de mobles Michael Thonet, és coneguda popularment com a cadira de restaurant o de cafè.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari