Publicat el 30/11/2021

En decoració d’interiors el color és un bon aliat per donar originalitat i personalitat a una habitació.

 

El mobiliari i els elements acolorits que organitzen l’espai ajuden a fer que els habitatges destaquin, ja sigui a través de tonalitats vibrants i cridaneres o moderades i suaus. El més important és saber com jugar amb els colors perquè l’interiorisme sigui únic.

Incorporar mobles de colors no és només per a decoracions atrevides i modernes, es pot fer també amb altres estils, fins als més clàssics i elegants. El blau, per exemple, és molt versàtil i s’adapta bé a ambients clàssics i vintage. Depenent dels mobles on s’apliqui, l’efecte pot variar; la clau és que si s’utilitza en peces grans, la resta de colors siguin neutres.

Una bona idea per començar a utilitzar el color dels mobles de manera diferenciadora és portar-lo a una zona de pas. També es pot fer amb un moble petit, com una butaca, i afegir-hi elements decoratius del mateix color. No es tracta d’omplir la casa amb mobles de colors, sinó de fer que encaixin entre si.

Si l’habitatge està decorat amb tonalitats neutres, introduir-hi una peça de color li aportarà lluminositat i dinamisme. I és que els mobles de colors donen frescor i renoven l’ambient, ja que trenquen amb la monotonia de la decoració predominant.

Utilitzar el color en els armaris i mobles de la cuina fa que s’omplin d’energia i optimisme. No cal que tots els fronts siguin iguals, es pot reservar l’ús d’un color a només un. Una altra opció seria utilitzar-lo en part del mobiliari.

Els mobles de colors ja no són només un recurs decoratiu exclusiu de dormitoris infantils i juvenils: es poden utilitzar en qualsevol habitació de la casa per crear ambients alegres i dinàmics. No t’oblidis, però, de col·locar un nombre prudent de mobles de colors per mantenir l’equilibri i l’harmonia que hi ha d’haver sempre en els espais de casa.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari