Publicat el 14/04/2022

La tendència aquesta primavera, i no només per a habitacions infantils, són els mobles de color.

 

Tot i que la decoració segueix apostant per espais serens i còmodes on sentir-nos a gust, La necessitat de portar alegria a la llar ha ocasionat que colors vibrants com el groc, el taronja o el blau desplacin els tons neutres. I no només a les parets, sinó també als mobles.

Aquest any el color en els interiors de les cases s’ha tornat més audaç i es veuen tonalitats molt agosarades als mobles –sobretot a les col·leccions de sofàs– que aporten energia en crear ambients alegres i vivaços.

Segons expliquen els decoradors, el mobiliari de colors no és exclusiu de decoracions atrevides i modernes. També funciona bé en estils clàssics i elegants. El color blau, per exemple, en ser molt versàtil s’adapta a la perfecció tant a estances clàssiques com vintage .

Un truc que donen els professionals perquè els mobles de colors resultin més discrets és començar per una única peça, per exemple una butaca. Després, només caldrà afegir-hi algun detall del mateix color, com ara una espelma, un gerro, unes flors o bé uns coixins si el sofà és gris o blanc.

Si el que volem és donar un toc lluminós i vibrant a casa nostra, aconsellen incorporar un moble de color groc. En ambients amb poca llum, és una solució excel·lent que aporta claror i potencia la il·luminació.

Pel que fa a les cuines, les xarxes socials van plenes d’imatges amb mobiliari en groc, verd, blau, vermell i fins i tot rosa. Els experts recomanen apostar per una paleta, dins del color escollit, tan neutra com sigui possible i tenir en compte elements com la llum natural o l’espai de què disposem. Com més en tinguem, més podrem arriscar sense por que la nostra cuina s’empetiteixi. També expliquen que no cal utilitzar el mateix color en tots els mobles de la cuina. Es poden combinar els frontals de color de la part baixa amb mobles blancs a la part superior i amb taulells i rajoles de tonalitats clares.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari