Publicat el 21/02/2006

En passades etapes històriques aquesta dominació era primordialment física, mentre que avui dia a Occident la violència és rebutjada per massa primitiva, havent estat substituïda per la manipulació dels grans mitjans de comunicació que condicionen els comportaments socials. El periodista Xavier Mas de Xaxas en el seu llibre Mentiras, viaje de un periodista a la desinformación, explica fil per randa aquesta manipulació informativa. En l’etapa final del franquisme els mitjans estaven sotmesos a la censura, que justificava la no-publicació de certa informació, corrent el perill d’anar a la presó. Avui existeix una autocensura imposada per línies editorials que fan perillar el lloc de treball dels periodistes que les incompleixen, el quals es poden veure acomiadats o degradats.
En aquest moment el col·lectiu més privilegiat per poder dir la veritat és el de la gent gran que no depèn del sou d’un treball remunerat i sí en canvi d’un sistema de pensions, més o menys gratificant, que políticament no és modificable. Aquesta desinformació està condicionant una societat en què la gent passa de tot, no creu en res, simplement s’acontenta amb la contemplació de les misèries més negatives humanes que li ofereix la teleporqueria.

Cal denunciar aquesta situació i apostar per la recuperació de valors universals que cal donar a conèixer a la joventut.

Deixa un comentari