Publicat el 18/03/2021

Direcció: Ben Simms / Interpretació: Bear Grylls / Durada: de 45 a 90 min
Gènere: aventures, pel·lícula interactiva, natura

Bear Grylls, exmilitar britànic expert en supervivència i conegut mundialment pel programa El último superviviente (Man vs. Wild) ja ens va sorprendre el 2019 amb la sèrie interactiva de Netflix Sobrevivir es el reto (You vs. Wild), i aquest any torna a la plataforma digital amb una pel·lícula, Misión Safari: Sobrevivir es el reto, la película (Animals on the Loose: A You vs. Wild Movie). No cal dir que els traductors no es van capficar gaire a l’hora de seguir el joc de paraules, i és una llàstima.

Viatgem a Sud-àfrica, a una reserva d’animals que sembla comptar amb un nombre de personal limitat. Hi ha hagut un problema amb la subestació de servei elèctrica que ha provocat que un lleó i un babuí escapin de la reserva, i els únics que podem salvar la situació som nosaltres, amb l’ajuda de Bear Grylls (o era al revés?). Aquests punts seran les tres missions principals de l’argument, que haurem de resoldre abans no sigui massa tard.

La metodologia és senzilla: haurem de prendre decisions en el moment en què aparegui el menú en pantalla, i disposarem de pocs segons per respondre sense cap opció de pausa, però amb l’avantatge que en qualsevol moment podrem tornar enrere i canviar el destí de tot.

La primera pel·lícula que Netflix va treure en aquest format, semblant al d’un videojoc, va ser Blackmirror: Bandersnatch (2018), un llistó que Grylls no ha superat amb cap dels seus dos intents. De fet, amb Misión Safari fins i tot s’allunya més d’aquest objectiu, deixant de banda tota cohesió i transformant una bona sèrie en una pel·lícula de caràcter més infantil, farcida de detalls inversemblants i pèrdues de temps il·lògiques que intenten justificar amb discursos dramàtics de conscienciació climàtica i sensacionalismes.

Acabem jugant a un joc educatiu d’argument pobre, que perfectament podria aparèixer a l’apartat d’extres del DVD d’una pel·li de Disney (imagineu Timón y Pumba: Misión Safari!). I això també és una llàstima.

En definitiva, ens trobem davant d’un terreny il·limitat i encara per explorar, i Misión Safari: Sobrevivir es el reto, la película és l’esborrany que arriba cinquanta-quatre anys tard.

 

Ariadna Lock
ariadnalock@gmail.com

Deixa un comentari