Publicat el 02/02/2018

L’hivern és una de les millors èpoques de l’any per realitzar tractaments d’estètica que busquen reparar els danys causats per les llargues exposicions a l’aire lliure i al sol durant l’estiu, i que necessiten un temps d’inactivitat i recuperació. Molts d’aquests tractaments requereixen que la pell estigui en unes condicions determinades, i alguns també necessiten un temps entre sessions perquè els resultats siguin segurs i eficaços.

Aquests són alguns dels tractaments aconsellables de realitzar durant els mesos hivernals:

Llum per pulsacions intensa o IPL (Intense Pulsed Light).
Consisteix en l’emissió d’una banda ampla de llum que realitza el que es coneix com a fotorejoveniment. Elimina els danys generats per l’estrès, els tòxics presents a l’aire lliure i els generats pel sol. És ideal per tractar taques pigmentades i estimular la formació de col·lagen per a l’eliminació d’arrugues. Aporta lluminositat a la pell, millora la seva textura i afavoreix la renovació cel·lular i la formació de col·lagen i elastina.

Depilació làser
Durant l’estiu la nostra pell està més bronzejada i la depilació làser pot fer que arribem a patir cremades, ja que la melanina absorbeix més energia lumínica. Les baixes temperatures, en canvi, ajuden a millorar els temps de recuperació i a evitar problemes com la hiperpigmentació postinflamatòria. Aquest tractament fa que el pèl vagi caient, fins que entre el 75% i el 90% desapareix totalment. Per tant, és una depilació duradora però no definitiva. Això sí, el pèl es debilita notablement.

Microdermoabrasió
Tenint en compte que el que busca aquest tractament és eliminar els danys causats pel sol, l’hivern és l’època perfecta per realitzar-lo. El que fa és ‘escombrar’ les cèl·lules mortes de la pell amb puntes o micropartícules de diamant per aconseguir una completa regeneració cel·lular. És una bona alternativa als pílings químics i la depilació làser, ja que neteja i afina la pell, tanca els porus i en ocasions també pot ajudar a eliminar petites arrugues, estries, cicatrius i taques a la pell.

Píling químic
Després de realitzar un píling químic és necessària la mínima exposició al sol, per la qual cosa l’època hivernal és un moment ideal. Aquest tractament permet rehidratar la pell, generar més col·lagen, elastina i aigua. Atenua les taques, elimina arrugues i oxigena la pell.

Tractaments per a l’eliminació de varius
L’esclerosi amb microescuma, l’esclerosi amb escuma i el làser percutani es poden realitzar durant tot l’any, però en ocasions poden aparèixer petits hematomes que s’han de protegir del sol perquè no pigmentin. Per això els mesos hivernals són més convenients per tractar les varius i les aranyes vasculars. A més, el fred té un efecte vasoconstrictor i contribueix al tancament dels capil·lars que han estat tractats.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari