Publicat el 18/12/2021

Arriba un moment que, per més cremes que utilitzem, apareix un doble mentó que ens desdibuixa la línia de la mandíbula. Coneix quins són els últims tractaments per combatre la papada, i què poden fer per reduir-la o eliminar-la del tot.

 

A mesura que envellim, la pell del coll perd elasticitat i es despenja. Els metges i especialistes asseguren que a més del sobrepès i l’edat, hi influeix la genètica. És per això que la solució a aquest problema tan antiestètic dependrà de cada cas concret.

En general, expliquen els entesos, per a casos lleus se sol recórrer a la mesoteràpia, un tractament que consisteix en la microinjecció de substàncies actives a les capes més superficials de la pell (el teixit mesodèrmic) per tal de millorar-ne l’aparença i aportar-hi més elasticitat, fermesa i hidratació.

Un tractament idoni per estimular la producció de col·lagen són els fils tensors, ja que contrauen lleugerament la pell, produint un subtil efecte de lífting que permet un rejoveniment natural i una millora en la qualitat de la pell a llarg termini.
En l’actualitat s’estan incorporant noves tècniques, també poc invasives, per aconseguir frenar la pèrdua del contorn de la cara. És el cas de la lipòlisi Belkyra, que consisteix a injectar àcid deoxicòlic de manera localitzada. Està indicat tant per a homes com a dones amb un greix subcutani sota el mentó entre lleu i moderat.

També és habitual, segons el cas del pacient, combinar diversos tractaments com infiltracions de microbòtox i àcid hialurònic. Però si es volen evitar les punxades, una altra opció és la radiofreqüència, que actua generant un escalfament de les diferents capes de la pell, la qual cosa estimula el col·lagen subcutani i en reactiva l’elasticitat, fent que l’oval facial recuperi la seva fermesa.

És imprescindible una valoració mèdica per triar el procediment que més s’ajusti a cada cas. Els resultats que aporten són excel·lents, però l’alimentació té un paper fonamental per mantenir-los en el temps. Per això és vital incorporar hàbits alimentaris saludables, una rutina d’exercici, mantenir una postura corporal dreta amb les espatlles cap enrere i tenir un pes adequat. També cal mantenir hidratada i protegida la zona de la barbeta i del coll, ja que els raigs solars afecten l’elasticitat i fermesa de la pell.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari