Publicat el 12/11/2020

Es creu que omplir les cases de mobles i objectes decoratius les embelleix, però… és això cert? La veritat és que amb només uns pocs elements és possible aconseguir espais molt vistosos i elegants i, segons la seva disposició, forma i color, augmentar l’amplitud visual de les estances.

L’important és que l’espai compleixi amb la seva funció de contenir els objectes que ens envolten i ens acompanyen. Per això és necessari fer un exercici de síntesi sobre què és el que realment necessitem per viure bé, abans de començar a decorar una estança.

Quan es disposa d’un espai de pocs metres se sol pensar que el més recomanable és utilitzar mobiliari també reduït. En realitat el que s’ha de reduir és el nombre i la mida dels mobles, ja que com més elements es percebin, encara que siguin petits, menor semblarà l’espai. Per contra, un mobiliari gran i continu donarà més sensació d‘amplitud.

Els nòrdics són dels que més saben com utilitzar uns pocs elements, ben triats. El seu estil decoratiu és senzill i de línies rectes i depurades, que es combinen amb corbes suaus i línies orgàniques. L’objectiu és aconseguir un ambient diàfan i espaiós, sense artificis innecessaris que trenquin l’harmonia.
Aquest estil té punts de connexió amb el minimalisme, que es caracteritza per simplificar, treure allò que és accessori per centrar-se en les coses importants. A més de l’estil nòrdic, el minimalista engloba també l’industrial. La diferència és que el primer aposta més pel blanc i els tons neutres, mentre que al segon li agrada més deixar a la vista el maó, el ciment o el ferro.

Tenir pocs mobles i accessoris decoratius té aquest avantatges:
Menys neteja. En haver menys objectes que acumulin pols i brutícia no serà necessari que dediquis tant de temps a mantenir-los nets.
Més relaxació. El desordre genera estrès i ansietat. Si tens poques coses a casa serà molt més fàcil endreçar-les, la qual cosa farà que et sentis menys aclaparat i més tranquil.
Redecoració. Si et canses de la decoració serà molt més fàcil canviar-la o renovar-la. Col·locar un parell de quadres o canviar els tèxtils serà suficient per donar un aire diferent als ambients.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari