Publicat el 05/11/2021

La temporada de tardor i hivern ens porta materials que aconsegueixen connectar-nos amb la natura i amb tot el que és orgànic. Però també aposta per una decoració basada en el reciclatge, ja que la sostenibilitat és un element que cada cop té més pes en tots els àmbits.

 

Segons els experts del món decoratiu, aquesta estació es porten materials naturals com la fusta, la pedra o el vímet, tant en objectes de decoració com en el mobiliari. La sostenibilitat s’ha convertit en una tendència molt present i necessària, ja que busca generar el mínim impacte possible en el medi ambient. És per això que les peces d’artesania elaborades amb fusta, ceràmica, teixits, etc. són una prioritat a l’hora de decorar les llars actuals.

Els elements reciclats són els grans protagonistes de la decoració de tardor, juntament amb tot allò que és d’inspiració orgànica i evoca la natura. Aquesta tendència ecològica posa en voga tèxtils com el lli, el cotó i la llana, la fusta i tot el que sigui sostenible. Per crear aquesta connexió amb la natura des de casa, els materials naturals i les fibres vegetals ocupen un lloc privilegiat on la reixeta, el vímet, el rotang o el bambú, tan vinculats a l’estiu, omplen tots els espais dels habitatges. Així, els trobem tant en catifes com en objectes decoratius com, per exemple, cistells o testos.

Les peces artesanes són uns altres elements que s’imposen a tots els racons de les llars per tal d’aconseguir crear ambients singulars. Gràcies a creacions úniques i elaborades amb materials naturals com la ceràmica o el fang, és possible introduir dins de les cases un toc d’autenticitat i exclusivitat incomparables.

Pel que fa als tèxtils, el cotó s’emporta el primer lloc, encara que el lli i la llana també triomfen. Segons expliquen els entesos, les propietats dels tèxtils naturals i orgànics contribueixen a l’aïllament tèrmic i acústic del nostre habitatge, alhora que ajuden a millorar-ne la ventilació i neteja.

Les plantes també ocupen un lloc molt important dins d’aquestes tendències que persegueixen tot el que sigui natural i sostenible. Com ja sabem, són molt beneficioses per a la salut, ja que s’encarreguen de depurar l’aire i aconsegueixen generar un ambient relaxant i confortable. Per si no fos prou, a més donen color i calidesa als espais.

Aquesta idea de portar la natura a l’interior de la llar també es veu en els colors amb què es vesteixen les parets. El verd se situa en primer lloc en totes les seves tonalitats. Tot i això, el to més triat és el verd oliva, un color que combina molt bé amb la fusta. Després, es troben els colors naturals i neutres com ara els ocres, grisos o el blanc.

 

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari