Publicat el 30/05/2012

El món del treball clarament mostra dos extrems generacionals. El dels joves amb un atur superior al 50% i amb salaris precaris, convertits en carn d’emigració. El dels sèniors, retirats del treball remunerat per qüestions d’edat. Si acceptem el principi que la humanitat mai no planteja problemes pels quals no existeixin ja els mitjans necessaris per solucionar-los; en aquests moments ja es pot comptar amb la matèria grisa necessària de joves i sèniors.

El fet de trobar-nos davant d’una important quantitat de matèria grisa, totalment infrautilitzada, no és, però, cap garantia perquè sigui aprofitada. Cal que es donin les condicions favorables per motivar joves i sèniors exclosos del treball remunerat i també afectats per la gran crisi econòmica i social, que està patint una societat explotada per un obsolet sistema capitalista que genera més problemes que solucions.

Aquesta gran massa de persones, avui dia sense cap tipus d’organització, requereix com el pa que menja, trobar dirigents qualificats, líders que marquin les estratègies i tàctiques necessàries per aconseguir realment canvis socials. El Moviment Sènior estima que aprofitar aquest capital humà esdevé el gran repte històric que és precís acceptar i assumir. Indignar-se i protestar per la crisi econòmica i social és una condició necessària, però no suficient per construir una nova societat basada en el coneixement. Cal fer una crida al talent i a la capacitat de lideratge de joves i sèniors per fer-ho possible.

 

Josep Aracil i Xarrié
(President d’Eurosènior)
joarxa@gmail.com

Deixa un comentari