Publicat el 28/11/2017

La marxa nòrdica és una activitat física que no requereix grans inversions econòmiques. El material bàsic que es necessita per a una bona pràctica són:

  • Roba: Vestir amb roba còmoda, si és possible esportiva, transpirable i adequada a la climatologia. Els mitjons aconsellem que no siguin de cotó (absorbeixen molt la suor i faciliten l’aparició de butllofes). Recomanem que siguin de materials sintètics tipus Coolmax, polièster, polipropilè, etc., i si pot ser que tinguin el peu diferenciat (dret i esquerre).
  • Vambes: Tipus running o trail running si anem per muntanya. No es recomanen botes de muntanya, ja que són massa rígides i impedeixen fer un treball correcte del peu en el moment de la trepitjada (moviment de taló-punta).
  • Bastons de marxa nòrdica: Abans de comprar-vos-en uns, es recomana tenir clares les diferències entre els de senderisme i els bastons de marxa nòrdica, conèixer les seves característiques i així poder triar els més adequats. Els bastons de marxa nòrdica estan fabricats amb materials molt lleugers, tenen una punta d’acer o tungstè en un extrem i un sistema de ‘dragoneres’ en l’altra que deriva dels bastons d’esquí de fons. La funció principal de les dragoneres és ajudar-nos a mantenir el bastó controlat durant la fase d’impuls, moment en què s’obre la mà, incrementant l’amplitud del nostre moviment.
  • Material per a sortides nocturnes: En cas de realitzar sortides nocturnes cal veure-hi i ser vistos; per això és important l’ús de roba reflectant i frontals per millorar la visió nocturna.
  • Pulsòmetre: Si volem controlar el nostre ritme cardíac, és molt aconsellable en persones amb problemes de cor o esportistes que realitzen entrenaments físics d’alta intensitat.
  • Motxilla: És molt important portar una motxilla ergonòmica amb aigua i quelcom per menjar, sobretot en sortides de més d’una hora i en dies calorosos.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari