Publicat el 24/03/2022

Entrevista a la Mariona responsable de l’associació Mariona (Associació Familiar de Nens i Nenes del Maresme amb Càncer).

 

Parlem amb la Mariona, responsable de l’associació que porta el seu nom. L’entitat s’ha creat per donar suport emocional als familiars dels infants malalts en el llarg procés d’hospitalització. També està enfocada a l’ajut econòmic per afrontar desplaçaments i dietes, alhora que s’ofereix a donar la mà als nens i a les nenes que pateixen la malaltia del càncer.

 

Com neix l’Associació Familiar de Nens i Nenes del Maresme amb Càncer, ‘Mariona’?

L’associació neix de la idea que tinc de poder ajudar les famílies de nens i nenes que pateixen un càncer, aportant tota la meva experiència obtinguda durant el meu procés personal amb la malaltia.

A qui es dirigeix l’entitat?

A totes les famílies de la comarca del Maresme que tinguin un fill hospitalitzat degut a alguna malaltia oncològica o hematològica.

Quins objectius es plantegen?

Principalment volem donar suport a les famílies durant el llarg procés de la malaltia.

Qui integra l’associació actualment?

Els meus pares i jo.

Compten amb el suport de l’equip oncològic de la Vall d’Hebron; en què consisteix aquest ajut?

Tant l’equip oncològic de la Vall d’Hebron, on vaig estar hospitalitzada, com el de l’hospital de Sant Joan de Déu donen suport a l’Associació perquè pugui ajudar els nens que tenen hospitalitzats i els seus familiars.

Com i quin tipus de suport es pot donar als pares i mares dels nens i de les nenes que pateixen aquesta malaltia?

Arran de les meves vivències, l’entitat dona diferents tipus de suport: emocional, davant del llarg procés d’hospitalització de l’infant; logístic, per a la resta de familiars en el seu dia a dia; econòmic, en forma d’ajuts per poder fer front a les dietes i desplaçaments a l’hospital d’ingrés. També oferim altres suports, segons les necessitats que se’ls puguin presentar a les famílies. I mirem de fer realitat qualsevol desig o il·lusió que tingui l’infant durant el procés de curació o quan es recuperi de la malaltia.

Quines campanyes impulsen per recaptar fons?

L’associació destina íntegrament els seus recursos a les necessitats dels infants i de les seves famílies, motiu pel qual requereix donacions. Aquests ingressos s’aconsegueixen gràcies a diverses campanyes que es realitzen en el transcurs de l’any: la loteria de Nadal, la venda de productes de marxandatge, com ara les dessuadores que s’han fet, i també donacions d’empreses i de particulars. Qualsevol aportació monetària es pot fer a través d’un ingrés al compte de l’associació: IBAN ES08-0182-0257-4602-0207-5705.

On tenen la seu de l’Associació i com es pot contactar amb vostès?

La seu la tenim a la Rambla, 10 primer, A, de Mataró. Es pot contactar amb nosaltres trucant al 93 824 11 84 o a través de les dues xarxes socials que tenim: Instagram (@associacio_mariona) i Facebook (Associació Mariona).

Com ha viscut vostè directament l’experiència del càncer?

Als vuit anys em van diagnosticar una leucèmia mieloblàstica aguda que va requerir un trasplantament de medul·la procedent del meu germà Joan. I als onze anys vaig tenir una recaiguda amb el mateix procés de curació i de la qual avui ja estic recuperada.

Quin missatge donaria a les persones que es troben en aquesta situació, partint de la seva experiència?

Que tinguin molta confiança en els equips mèdics, integrats per grans professionals. I que s’ajudin tot el que puguin pel que fa al suport de la família.

Entrevista: Albert Calls
Fotos: cedides

Deixa un comentari