Publicat el 15/10/2019

Autora: Montserrat Sanchiz Bosch / Editorial: Voliana Edicions.

Urban Sketchers (USk) és una comunitat global de dibuixants que fomenta la pràctica del dibuix in situ sempre per mitjà de l’observació directa. Milers de dibuixants urbans (urban sketchers) arreu del món s’identifiquen amb els principis de la comunitat, nascuda a Internet l’any 2007. Amb el lema «Mostrem el món, dibuix a dibuix», aquests dibuixants urbans comparteixen els seus treballs a Internet mitjançant blogs i xarxes socials.

Aquest primer llibre és un recull de dibuixos fets per l’urban sketcher maresmenca Montse Sanchiz al llarg de quatre anys (2015-2018) a diferents indrets del tram sud del Maresme, de Montgat a Mataró.

Montse Sanchiz va néixer a Barcelona, tot i que és premianenca d’adopció. Quan amb prou feines caminava ja mostrava les seves tendències artístiques guixant la paret del darrere del sofà de casa d’amagat dels adults. Al llarg de la seva vida ha experimentat amb diverses tècniques artístiques però sempre torna a l’aquarel·la.
Quan era molt jove va tenir el privilegi de coincidir amb la gran il·lustradora Lisi Martín i, veient-la treballar, va aprendre del seu talent i del seu ofici. La seva principal activitat professional ha estat la maquetació editorial, compaginada amb la il·lustració.

Ha participat en diverses exposicions individuals i col·lectives, ha realitzat obres per encàrrec i ha publicat postals de Nadal amb l’Editorial Edicromo. Les seves passions són la natura i pintar. Abans de descobrir el dibuix urbà no havia dibuixat mai al natural; actualment, no pinta gairebé mai entre quatre parets.

Deixa un comentari