Publicat el 13/05/2018

Mantenir la salut dental. Una correcta higiene dental és fonamental no només per a la salut de les dents, sinó per al nostre benestar general. Les cures preventives diàries, com el raspallat, l’ús de fil dental i la neteja bucal, poden evitar problemes posteriors en dents i genives.

La higiene bucodental és imprescindible per prevenir el risc de malalties de la boca com les càries, la gingivitis o la periodontitis. En el cas dels pacients amb implants, la higiene pren un paper determinant en l’èxit del tractament a llarg termini. La geniva dels implants no sol ser tan forta com en les dents, per això és important evitar que pateixi processos d’inflamació per acumulació de placa bacteriana.

Tenint en compte les següents recomanacions dels experts odontòlegs a l’hora de rentar-se les dents, es podran evitar possibles problemes dentals i es gaudirà d’una correcta higiene bucal:

  • És imprescindible que us raspalleu les dents tres vegades al dia, després de cada menjar, al matí i a la nit. També s’ha de raspallar la llengua.
  • Realitzeu una correcta rutina de raspallat, amb moviments curts i suaus, des de la geniva fins al final de la dent. No oblideu les zones de difícil accés, on poden formar-se càries.
  • Renoveu el raspall dental cada tres mesos per tal d’evitar malalties periodontals.
  • Utilitzeu fil dental per arribar a l’espai interdental on no arriba el raspall per evitar la formació de càries i l’acumulació de placa bacteriana.
  • Feu-vos una revisió anual, com a mínim. L’opinió d’un professional és fonamental per mantenir una bona salut dental.

 

Redacció la clau

Deixa un comentari