Publicat el 21/03/2018

La vitalitat i la longevitat depenen en gran part de la salut del fetge. Amb una dieta i hàbits adequats s’estimulen els mecanismes naturals que afavoreixen la seva desintoxicació.

El fetge és el nostre òrgan més gran, el laboratori i magatzem del cos, i del seu funcionament depèn que l’organisme es mantingui net i amb energia suficient per afrontar qualsevol eventualitat. Una altra de les seves funcions bàsiques és la de desintoxicació de l’organisme: ajuda a evitar els efectes perniciosos de l’alcohol, herbicides, plaguicides…, i controla i ajuda a la digestió, segregant bilis i reforçant el sistema immunitari.

Una dieta desequilibrada i l’abús de fàrmacs o alcohol són les causes més habituals dels trastorns hepàtics. Per tal de mantenir el fetge sa convé seguir una dieta baixa en greixos i rica en fibra. És fonamental no sobrecarregar la dieta ni de greixos saturats ni de proteïnes animals. També convé disminuir l’aportació de sal, sobretot en casos de malalties hepàtiques greus.

Els aliments més beneficiosos i recomanables són els cítrics, la ceba, la carxofa i el rave. També els aliments amargants i les espècies com el pebre vermell i la cúrcuma, que protegeixen i estimulen la funció biliar.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari