Publicat el 15/04/2021

El blog del RACC explica en un article que hi ha 5 vicis dels conductors que poden arribar a espatllar elements del cotxe:
Accelerar abans que s’escalfi el motor. Si accelerem tot just engegar el cotxe augmentem el desgast del motor, ja que quan l’oli està fred no el protegeix igual.

Recolzar-se a la palanca de canvis. Això pot acabar desajustant els mecanismes interns de la palanca. A la llarga, vibrarà en canviar les marxes o li costarà més fer-ho.

Esgotar el combustible. Conduir en reserva de manera habitual pot danyar la bomba de combustible. En els cotxes amb injecció electrònica aquest element està submergit al tanc, de manera que per estar ben lubricat i garantir que es refredi com cal necessita un mínim de combustible.

Recolzar el peu a l’embragatge encara que no es vulgui canviar de marxa. L’embragatge funciona per fricció, si ens hi recolzem l’anem desgastant, augmentant el risc que acabi fallant.

Oblidar mirar la pressió de les rodes. Sense la pressió adequada, els pneumàtics es desgasten més ràpid, fet que pot afavorir que es produeixi una punxada.

 

Font: http://blog.racc.es
Redacció La Clau

Deixa un comentari