Publicat el 23/12/2017

Aquesta patologia es defineix com un dolor dental intens i transitori causat per l’exposició de la dentina (part interna de la dent) al mitjà oral i que apareix després del contacte amb un estímul extern: aliments o begudes fredes, calentes, àcides, dolces, pressió tàctil, etc. Fins i tot hi ha persones que ho noten en respirar aire fred, motiu pel qual és molt fàcil de diagnosticar, encara que l’important és conèixer les causes per poder posar-hi remei.

Aquesta és la causa més freqüent del dolor dental i que pot desembocar, si no es tracta correctament, en l’aparició de patologies bucals com ara càries, gingivitis o periodontitis.

La sensibilitat dental o hiperestèsia es produeix quan la dentina, que es troba protegida per la geniva, el ciment radicular i l’esmalt, perd la seva protecció natural i queda al descobert.

La dentina conté milers de tubs microscopis que connecten la part exterior de la dent amb terminacions nervioses, i quan una dent perd la seva protecció degut a una retracció de la geniva o un desgast de l’esmalt dental, aquests tubs queden oberts a l’exterior, permetent que els estímuls externs arribin a les terminacions nervioses i provoquin sensació de dolor.

En cada cas, el tractament dependrà del que pugui ocasionar aquesta sensibilitat, per la qual cosa sempre que es noti algun símptoma serà convenient visitar el dentista.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari