Publicat el 30/04/2020

El makko-ho és un sistema d’exercicis desenvolupat com una manera de rejovenir les cames, alinear correctament els malucs i la columna vertebral, estimular el flux sanguini, sensibilitzar el sistema nerviós i augmentar la flexibilitat.

El mestre Shizuto Masunaga els va relacionar amb els 12 meridians, convertint-los en una rutina de 6 exercicis d’estiraments, cadascun dels quals afecta un parell de meridians, per estimular el flux de la seva energia (‘ki’).

Tot i que l’exercici és de naturalesa física, es pot reforçar l’acció de l’estirament amb la visualització de la línia energètica del meridià. Cada meridià connecta amb les funcions de cada òrgan i dels seus aspectes físics, emocionals i mentals.

Practicant de forma regular aquests exercicis, que no duren més de 15-20 minuts, s’aconsegueix alleujar l’estrès, tenir més energia, augmentar la concentració i mantenir una salut més equilibrada.

 

En practicar els exercicis és important tenir en compte que el que realment importa és la intenció, l’acció d’estirar, i no l’amplitud de l’estirament. N’hi ha prou amb mantenir la postura en què es nota l’estirament, respirant profundament i tractant de relaxar-se.

Amb la pràctica, una mica de constància i paciència, arribarà el desenvolupament i l’extensió de l’estirament. La sèrie d’exercicis es pot i s’hauria de realitzar diàriament, mantenint cada postura entre 30 segons i un minut.

Per tal que tota pràctica sigui beneficiosa, és recomanable realitzar-la en un moment en què sapiguem que no ens interrompran, i que puguem dedicar-nos els minuts necessaris per a nosaltres, deixant de banda, almenys una estona, la problemàtica diària. No importa si es realitzen al matí, just després de llevar-se, abans de ficar-se al llit o en el descans que alguns tenen al migdia.

 

Aitai Dojo
aitai@aitai.es

Deixa un comentari

Especial Festes de Nadal
Especial Festes de Nadal