Publicat el 25/01/2019

La magrana és una fruita que té molts beneficis per a la salut, entre els quals destaquen les seves propietats antioxidants, que ajuden a reforçar els mecanismes de defensa de l’organisme. Molts estudis també han demostrat el seu potencial davant de malalties vasculars, intestinals, i com a prevenció de malalties degeneratives.

La magrana és una fruita hipocalòrica, degut al seu contingut d’aigua i la seva baixa aportació d’hidrats de carboni. Aquesta qualitat és molt útil en dietes d’aprimament, quan es vol reduir la ingesta de calories, però també en dejunis que tinguin com a objectiu activar els mecanismes naturals de neteja de l’organisme.

Entre els beneficis que aporta el seu consum destaca una millor salut bucal i cutània, a causa de les propietats antiinflamatòries, antimicrobianes i antienvelliment d’aquesta fruita, i també una millor salut cardiovascular pel seu elevat contingut en antioxidants.

Els seus grans contenen a més petites quantitats de minerals, com ara fòsfor, magnesi, calci i ferro, manganès (activador de nombrosos processos enzimàtics), vitamina C i àcid fòlic. També són una notable font de fibra, especialment del tipus no soluble, que afavoreix el transit intestinal.

La magrana es pot consumir tant fresca com en forma de suc. Els seus grans es poden afegir a amanides, iogurts o gelats, entre altres aliments; també es poden macerar amb mel, suc de llimona o most de raïm i tenen un sabor deliciós.
Però si es volen aprofitar els avantatges de la fibra, és necessari consumir els grans sencers, en lloc del suc, ja que al contrari es deixarien dins la liquadora o l’espremedora part dels seus beneficis.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari