Publicat el 15/09/2020

L’entrenament a la piscina i els cursets de natació no només es limiten a l’estiu. Ara que ja ha començat el nou curs escolar, podem seguir practicant exercici a l’aigua per beneficiar-nos de millores en el nostre rendiment esportiu i en la nostra salut.

Si t’agrada nedar, és possible que t’hagis plantejat fer-ho amb un dels accessoris que fan servir triatletes i nedadors: l’snorkel. Tot i que fa gairebé un segle de la seva aparició, és ara quan cada vegada es veu més a les piscines, i és que aquest tub permet perfeccionar la tècnica sense haver d’amoïnar-se per la respiració.

Si mai no has utilitzat un snorkel et caldrà habituar-t’hi una mica, ja que quan nedis a un ritme alt notaràs que has d’acostumar la respiració. Això es deu al fet que quan respirem de forma normal rebem gran quantitat d’aire en poc temps, mentre que amb el tub de natació es perllonga aquest període d’inspiració i espiració, però amb menys quantitat d’aire. Tanmateix, quan et sentis còmode, veuràs que els beneficis d’utilitzar-lo són força evidents:

T’estalvia la preocupació d’estar buscant aire de manera constant. Pots respirar quan vulguis i al teu propi ritme, la qual cosa et permetrà millorar altres aspectes importants en la teva rutina d’entrenament, com el moviment dels braços i la posició del cos.

Fa que l’aire tingui un recorregut molt més llarg. Això provoca que els teus pulmons treballin a més capacitat, i d’aquesta manera els reforça.

Ofereix la possibilitat de veure millor el que fas sota l’aigua, com ara els detalls de cada braçada, i podràs també exercir un millor control dels moviments realitzats amb les cames.

Pots mantenir el cap submergit en l’aigua durant més temps. Així podràs mantenir una postura més horitzontal i reduiràs la resistència a la natació.
Millora l’equilibri dins de la piscina. Com que tindràs més control sobre les braçades i les espatlles, que per norma general reben moviments bruscos quan intentem respirar, evitaràs desequilibris.

Els tubs de snorkel es van fabricar originalment per a persones amb discapacitat, però gràcies als seus beneficis s’han convertit en un element indispensable per als nedadors. Nedar amb snorkel és una pràctica apta tant per a principiants com per a experts, i a més serveix tant en distàncies curtes com llargues.
Hi ha molts models i fabricants al mercat, però l’snorkel consisteix bàsicament en un filtre, un tub de respiració, la juntura (flexible) entre el filtre i el tub, i un clip de subjecció per enganxar-lo a la corretja de les ulleres de busseig.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari