Publicat el 19/10/2017

Estudi Metro és una firma especialitzada en l’execució de projectes de rehabilitació, decoració i moblament d’interiors. Fundada el 1988 per Lourdes Alba i Josep M. Casaponsa, interioristes, equipen els seus dissenys amb dissenys propis de mobiliari. Des de les seves oficines situades al carrer Aragó 284 (al costat de Passeig de Gràcia), realitzen projectes globals de decoració. La signatura Estudi Metro disposa d’una firma de mobiliari pròpia amb el nom d’Edicions Metro.

Dins les tendències actuals, quin seria el secret per decorar sense caure en la despersonalització?
De secret, no n’hi ha. Es tracta més aviat d’equilibrar la funcionalitat i el gust.

Com s’equilibra el seu estil amb l’estil i la personalitat del client? Quines eines utilitzen per conèixer el seu gust?
Es tracta de buscar les necessitats del client segons el seu estil de vida, els seus horaris, les seves aficions, els seus hobbies…, i donar-los forma.

Què marca més a l’hora d’escollir un tipus decoració per a la llar: el país o cultura, l’edat, el nivell econòmic, la professió…?
Crec que seria una mica de tot, intentem crear espais còmodes, funcionals i duradors
Encara que l’estança més important de la casa és diferent per a cada persona, podeu establir una escala de prioritats?
Les prioritats, en general, són les zones comunes: saló, cuina… També són molt importants els dormitoris per als fills amb zona d’estudi i els dormitoris amb vestidor, encara que últimament se li està donant molta importància als banys.

Quin estil els defineix més com a interioristes?
No sabríem dir-vos. Els nostres clients ens comenten que és un estil molt italià; i és possible, tot i que nosaltres creiem que és un estil molt mediterrani. El nostre disseny és molt actual, realitzem els mobles a mida. En moltes ocasions hem de recuperar mobiliari que ha estat del client i que té un valor sentimental, la qual cosa ens encanta, ja que ens fa crear un mestissatge únic per a cada persona.

Hi ha diferències molt notòries entre l’estil masculí i el femení?
Les diferències estarien potser en l’elecció de materials i colors, ja que les necessitats són les mateixes.

Si algú decideix decorar la seva llar pel seu compte, què li aconsellarien fer en primer lloc?
Per a un bon resultat, nosaltres aconsellem sempre posar-se en mans de professionals. Ara bé, si vol un consell més del tipus «quin color posar a la sala?», els mateixos llocs on s’adquireix el material, haurien de tenir persones que sàpiguen orientar-te.

De quina manera s’ha de tenir en compte la llum en la decoració?
La llum és sempre molt important. Per a una bona il·luminació cal realitzar càlculs i sobretot parlar amb el client de les seves sensacions, ja que hi ha diferències a l’hora d’il·luminar una zona de relax, de lectura, el bany, el dormitori… Cada lloc requereix una llum diferent. Avui dia tenim moltes possibilitats per poder aconseguir bons resultats.

Quins són els tipus de materials i estils que estan més de moda?
Cada persona s’identifica amb un estil propi, no hi ha una pauta; cal tenir en compte que no es decora la casa cada dos anys. Busquem un estil personal i després juguem amb objectes, coixins i complements, que passat un temps ens permetin fer petits canvis per divertir-nos actualitzant la casa, la botiga o el negoci.

L’ecologia s’integra cada cop més a les nostres vides. També en la decoració?
Per descomptat, l’ecologia és cada vegada més important i, com en molts àmbits, és la nostra obligació tenir-ho present.

Quines tendències s’imposen actualment?
Antigament la família s’ajuntava al voltant de la cuina i realitzaven la seva vida en aquesta peça de la llar. Després les estances es van anar fent en llocs ben separats. Així, la cuina, el saló i el menjador van donar estances diferenciades. La tendència d’avui dia i cada vegada més és tornar a les peces úniques o parcialment separades. Gairebé tots els nostres clients ens demanen que la cuina tingui el menjador integrat, i si a més podem incloure-hi el saló, encara millor. Avui això es pot realitzar fàcilment, ja que tenim moltes eines per aconseguir-ho.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari