Publicat el 17/09/2014

En el moment del naixement, ens regalen un cos a punt d’estrenar, en la majoria de casos en perfectes condicions. Un cos capaç de gestionar les pròpies necessitats amb una gran eficàcia, però amb un inconvenient: no ens lliuren cap manual d’instruccions. Això fa que, al llarg de la vida, aquest desconeixement porti a l’aparició de malalties.
En el moment del naixement, ens regalen un cos a punt d’estrenar, en la majoria de casos en perfectes condicions. Un cos capaç de gestionar les pròpies necessitats amb una gran eficàcia, però amb un inconvenient: no ens lliuren cap manual d’instruccions. Això fa que, al llarg de la vida, aquest desconeixement porti a l’aparició de malalties.
Tots tenim clar que cal netejar els filtres del cotxe, de la rentadora, de l’assecadora, del rentaplats, etc., per assegurar-ne el bon funcionament, l’eficàcia i la durada. Del cos, en canvi, ningú no ens n’explica res o gairebé res, però tots sabem, això sí, que està format per cèl·lules que respiren, s’alimenten i excreten. Les cèl·lules reben l’aliment mitjançant les artèries (oxigen, greixos, proteïnes, etc.). Els productes de l’excreció de les cèl·lules són conduïts, mitjançant les venes, a tres filtres molt potents: els pulmons (filtren l’anhídrid carbònic), el fetge (filtra el colesterol) i els ronyons (filtren l’àcid úric). Si tenim en compte que pel cor hi passen 5 litres de sang per minut, per simple matemàtica sabrem que això són 7.200 litres al dia. Per tant, els pulmons, el fetge i els ronyons filtren 7.200 litres de sang diaris (imagineu un camió de 7 tones!), que els arriben amb els excrements de totes les cèl·lules del cos, que són milions!
Mentre els filtres són eficaços al 100%, no tenim cap problema. Ara bé, així que van perdent eficàcia i no poden filtrar convenientment el rebuig que els arriba (que és en forma d’àcid!, i tots sabem que l’àcid és corrosiu), el rebuig no filtrat s’anirà acumulant en el líquid que hi ha entre les cèl·lules i anirà enterbolint i densificant aquest espai, cosa que impedirà l’arribada d’oxigen i nutrients a la cèl·lula. Així, de mica en mica, els processos de nutrició i de purificació de les cèl·lules esdevenen cada vegada més feixucs i, alhora, l’entorn cel·lular s’omple àcids que són hostils a la pervivència de la cèl·lula. Depenent de la part del cos on s’acumulen aquests detritus s’originarà una malaltia o una altra.
Per mantenir la salut, hem d’estar amatents a netejar els nostres filtres vitals. Això ho podem fer, bàsicament, amb una alimentació adequada, preferentment vegetariana, que ajudi a eliminar els àcids acumulats al voltant de les cèl·lules (el major percentatge del contingut del cos és aigua, i l’aigua és element essencial en totes les fruites i verdures). I amb un dia de dejuni a la setmana que alliberi els filtres del treball gegantí. També, potenciant la respiració (fer 20 respiracions profundes i ben conscients diverses vegades al dia). I cercant el contacte amb la natura (passejant per la platja o la muntanya). I tot això acompanyat d’una bona pràctica d’espiritualitat que ens posi en contacte amb la nostra font essencial de vida.
Com podem constatar, mantenir-nos sans tampoc no es tan complicat ni difícil, ni excessivament car. Es tracta, només, de conèixer el funcionament d’aquesta màquina perfecta que ens regalen en néixer i d’anar esbrinant-ne el manual d’instruccions amb tossuderia. El manteniment de la salut és a les nostres mans, esmercem-nos-hi.

Deixa un comentari