L’organització del casament | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 13/02/2020

Si us acabeu de comprometre amb la vostra parella, heu de saber que la preparació del casament requereix molts detalls que s’han d’anar duent a terme progressivament perquè no s’acumuli tota la feina a l’últim moment. A continuació us fem algunes indicacions:

És recomanable que un any abans es fixi la data per consultar la disponibilitat de l’església, el jutjat o el restaurant on voldrem celebrar el casament.

També és necessari decidir un pressupost inicial, així com quin tipus de cerimònia ens agradaria celebrar: moderna, rústica, a l’aire lliure, fora de la nostra ciutat… També cal definir bé la decoració que hi volem. Per descomptat, cal que anunciem el compromís a familiars i amics.

Entre deu i sis mesos abans de la boda s’ha d’haver contractat el lloc de celebració i acordat les condicions. És quan s’ha d’ajustar el pressupost, concretar els convidats que assistiran a la cerimònia i enviar-los les invitacions. Fet això, caldrà que comencem a buscar els vestits i les aliances, que escollim els padrins, els testimonis… A més d’això, s’ha de trobar un fotògraf i anar decidint la decoració floral i les músiques que voldrem en els diferents moments de la celebració. És també l’hora de decidir la destinació per a la lluna de mel.

Entre quatre i tres mesos abans de la boda, cal tenir tota la documentació necessària. Així mateix, hem de tenir ja els complements que acompanyaran el vestit de la núvia (inclosos el maquillatge i el pentinat). També s’ha de tenir la música, les flors i el fotògraf contractats, i cal encarregar els detalls de record que es lliuraran als convidats. Igualment és l’hora de reservar el viatge de nuvis.

Un mes abans del casament s’han de fer les proves de vestit, tant de la núvia com del nuvi. A més, cal preparar tot el protocol i el guió a seguir durant la cerimònia.

Quan ja només quedin dues setmanes per a la boda, s’haurà d’anar a recollir les aliances i fer les últimes proves de vestit. Caldrà concretar amb el restaurant el nombre final de convidats, i parlar de tots els detalls que facin referència als diversos serveis que haguem contractat. Llavors, serà el torn de fer maletes!

Tres dies abans del casament ja haurem de tenir-ho tot preparat per poder gaudir de les hores prèvies al Gran Dia. El més important és estar tranquils i preparar la cerimònia amb ganes i il·lusió. I, el dia del casament, gaudir de la companyia de tots els convidats!

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari