L’olor i la veu influeixen en el nostre atractiu | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 19/05/2018

Tenir bons atributs físics ens ajuda a fer que els altres ens vegin més atractius. No obstant això, hi ha molts estudis que proven que hi ha altres factors que també hi influeixen.

Segons un estudi publicat fa un any a la revista científica Frontiers in Psychology, la percepció de l’atractiu és multimodal, el que significa que no depèn només d’un factor, com l’aparença física, sinó de molts elements, incloent-hi l’olor corporal i la veu.

Els experiments realitzats al llarg dels anys revelen que a través de la veu el nostre inconscient obté informació relativa a l’estat emocional de la persona i la seva capacitat per cooperar o comprometre’s amb els altres, i fins i tot li permet visualitzar la seva forma corporal. L’olor, per la seva banda, revela informació sobre la fertilitat, la compatibilitat genètica, i permet inclús detectar un possible parentiu.

La influència de les olors a l’hora d’atraure l’altre sexe ja era coneguda de fa temps, però es creia vinculada a l’avaluació emocional del cervell. Estudis recents han demostrat que una olor plaent modifica directament la forma com percebem els trets facials d’una altra persona, fent-la més atractiva als nostres ulls.

També s’ha descobert que la nostra olor corporal pot determinar com d’atractius som per a algú, ja que conté pistes sobre la nostra salut. Algunes investigacions suggereixen, fins i tot, que l’olor pot tenir les claus de la nostra composició molecular.

Pel que fa al to de veu, els últims estudis han constatat que pot estimular el desig sexual. Els experts han pogut comprovar que les veus masculines greus i les femenines agudes són més atractives per als individus del sexe oposat, perquè relacionen la forma del cos de la persona que parla amb la freqüència de la seva veu.

D’acord amb les investigacions, les veus classificades com a més atractives en quant a les dones estan relacionades amb una proporció petita de cintura a maluc, un tipus de cos femení que comunament s’identifica com a més seductor. En el cas dels homes, les veus classificades com a més atractives estan relacionades amb una proporció gran d’espatlla a maluc, o amb espatlles amples, cosa que en el cos masculí sol identificar-se com a més atraient.

Alguns treballs suggereixen, a més, que l’atractiu d’una veu femenina pot variar segons el seu cicle. Malgrat això, també es necessiten més estudis per determinar si la veu juga un paper en l’atractiu d’algú.

Tot i així, encara és necessària més investigació per determinar si les troballes de tots aquests treballs són estadísticament significatives quan es tracta d’influenciar la tria d’una parella estable.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari