Publicat el 18/12/2018

Autors: Enric Herce i Jaume Fàbrega / Editorial: Viena Edicions

L’Odissea culinària. Viatges per la gastronomia de la Mediterrània. Els habitants de la Mediterrània tenim l’enorme sort que podem gaudir d’una cuina que no és una sinó mil, i que està profundament arrelada als nostres receptaris tradicionals, transmesos per generacions de cuineres (principalment, mares, àvies o besàvies) que ens han perfumat la casa amb aromes de menta i julivert, ens han obert la gana amb sofregits vigilats amb cura, i que ens han endolcit les postres amb canyella, mel, comí i formatge.

Aquest llibre us proposa un viatge imaginari a través de set menús que fan la flaire càlida del nord d’Àfrica, picant i perfumada del Pròxim Orient, refrescant de les illes…, sempre amb receptes clares, fàcils i detallades amb tota cura perquè resultin infal·libles.
Una odissea de la qual no voldreu tornar.

Enric Herce és un xef gironí, hereu d’una nissaga de cuiners, que escriu, pensa i crea un món culinari propi, en virtut d’una manera d’entendre la vida com només l’entenen els cuiners que són cuiners abans que res. Duu a terme una gran tasca de divulgació i promoció de la cuina gironina en general i empordanesa en particular.
Se li han concedit nombrosos premis, entre els quals destaquen el Salsera d’Or i el Campionat d’Espanya de Salses.

Jaume Fàbrega és historiador, escriptor, periodista i consultor astronòmic. Imparteix cursos de doctorat i màster de Gastronomia i Vins i maridatge a les universitats de València i Alacant, a la Universitat Catalana d’Estiu (UCE) i en altres centres acadèmics, i fa conferències arreu dels Països Catalans. Ha publicat més de 70 llibres, entre ells quatre enciclopèdies de gran format considerades obres de referència, que han estat mereixedors d’un gran nombre de premis.

Deixa un comentari