Publicat el 30/09/2021

Hi ha tants tipus de llum de taula que és difícil saber escollir el més adequat. Potser no siguin tan cridaners com els de peu o els de sostre, però triant el correcte es pot donar simetria, textura, color i estil a una habitació. Els experts donen algunes pautes per ajudar-nos a encertar en la tria:

  • Simetria. Aquest concepte és molt important, ja que els llums són objectes petits que poden delimitar un espai o emmarcar-ne una part concreta. Per tant, millor dos llums que un de sol.
  • Mida. Les dimensions dels llums han de ser proporcionals a les de l’habitació on s’ubicaran, així com a l’alçària del moble on aniran. En tauletes de nit altes, per exemple, els llums han de ser baixos.
  • Estil. La il·luminació és vital en la decoració i els llums de taula han d’anar-hi en consonància.
  • Colors. Els llums de taula són perfectes per afegir un toc de color a les habitacions. Això sí, és important que la paleta de colors que triïs combini bé.

Pel que fa als diferents espais de la casa, els decoradors també ofereixen una sèrie de consells:

  • Zones d’estudi i treball. Per als escriptoris i taules de despatx, ja siguin d’adults o infantils, el més adient són els llums de braços articulats. Els d’acabats metàl·lics són una de les opcions més sol·licitades, però si l’escriptori és d’estil clàssic o rústic podem decantar-nos per altres dissenys.
  • Sales d’estar. Aquí convé triar llums de taula amb pantalla de tela o semiopaques, perquè filtrin bé la llum i no produeixin reflexos mentre es mira la televisió. Per evitar enlluernaments, han d’estar sempre per sota de la línia dels ulls. I com més lluny del televisor, millor.
  • Dormitoris. En tauletes de nit, els llums han de ser baixos i s’han de col·locar a una distància de 50 cm entre el coixí i la pantalla.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari