Publicat el 20/03/2017

La llimona avui en dia encara és utilitzada per la indústria farmacèutica per elaborar infinitat de medicaments.

És un antisèptic increïble i un excel·lent expectorant que es pot utilitzar en forma de gàrgares per alleujar la faringitis o irritacions de coll. També és eficaç en cas d’alteracions vasculars diabètiques o d’hipertensió. És un activador del sistema immunitari que a més produeix beneficis en els tractaments de l’artritis i dolors articulars.

En l’aspecte cardiovascular, la llimona ajuda a fer que els àcids cítrics contribueixin a oxidar i eliminar els greixos que dificulten el treball del cor. És només un exemple de les múltiples propietats que té aquesta fruita, considerada per molts un antibiòtic natural i que també ajuda a combatre l’insomni.

Les seves flors contenen substàncies que estimulen la producció de serotonina, l’hormona que indueix a la relaxació, i és un recurs molt utilitzat per tractar l’estrès amb l’ús d’olis essencials.

El suc de llimona conté molt àcid cítric i potassi, que redueix l’acidesa de la sang. Té també un alt contingut de vitamines C i A. És un poderós antisèptic, redueix la hipertensió i ajuda a curar els refredats.

Només calen: mig got d’ aigua, mig de suc de llimona i, si es vol que tingui més cos, una mica de sucre de canya i unes fulles de menta.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari