Lio en Broadway | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 29/07/2015

INTERPRETACIÓ 
Owen Wilson, Imogen Poots, Jennifer Aniston, Will Forte, Cybill Shepherd, Rhys Ifans, Lucy Punch
DIRECCIÓ Peter Bogdanovich
DURADA 93 min
GÈNERE Comèdia romàntica

Hi ha dos elements que salven aquesta pel·lícula de caure en el ridícul: la seva curta durada i un encertat elenc d’actors. Gràcies a això podem dir que, en el pitjor dels casos, estem davant d’una breu desfilada de simpàtiques estrelles. Però la pretensió d’unir la tragicomèdia matrimonial amb la clàssica comèdia d’embolics esperpèntics (a la primera categoria entrarien casos com Hanna y sus hermanas o Maridos y mujeres i en la segona casos com El guateque o ¿Qué me pasa, doctor?) dóna com a resultat un divertiment que no va més enllà de la simple anècdota.

Aquesta desafortunada unió d’estils resta credibilitat al drama i acaba amb tota la serietat que pogués tenir la tesi. És com si la pel·lícula estigués formada per dos camins que avancen en paral·lel i Bogdanovich anés saltant de l’un a l’altre, sense deixar que l’espectador tingui temps d’acostumar-se a cap dels dos… o més aviat creuant-los sense avisar, d’una manera tan subtil que ni tan sols es té un respir per apreciar el canvi. Per això hi ha escenes que semblen oscil·lar entre la gamberrada i el gag ingenu, temptejant dos terrenys que no arriben a coexistir en harmonia.

Malgrat tot, seria injust no reconèixer que Lío en Broadway té alguns moments divertits; com ho seria també negar que els seus personatges a estones aconsegueixen despertar la nostra simpatia (i fins i tot m’atreviria a dir la nostra empatia). No obstant això, tot acaba reduint-se a una simple gracieta que dista molt de ser una obra ben definida, ja que gairebé res del que ens explica es pot prendre seriosament. En poques paraules, estem davant d’una pel·lícula d’un format que podria comparar-se amb la carrera del seu director: a estones divertida, a estones dramàtica; de tant en tant amb algun subtil vèrtex de genialitat… però sobretot irregular i amb un rumb massa incert.

 

Martí Sala
marti_1988@hotmail.com
Compte Twitter: @1988_sala

 

On veure la pel·lícula

Deixa un comentari