Publicat el 09/05/2017

Una de les necessitats primordials del cos humà és descansar. Com més profund i sense interrupcions sigui el descans, més intens serà l’efecte reparador i renovador. Una de les causes que ens poden fer sortir d’aquesta fase de son profund és la pressió que exerceix la superfície de descans en el nostre cos, fins al punt d’obligar-nos sovint a canviar de postura, fet que pot provocar un microdesvetllament. És doncs molt important que tant el matalàs com el coixí siguin adequats.

Durant els darrers anys, tant els matalassos com els coixins han canviat moltíssim, de manera que actualment podem trobar diferents opcions tant en disseny (perquè les cervicals i esquena estiguin millor) com en materials.

Actualment podem dir que els coixins de viscoelàstica són els més recomanats, ja que ofereixen una fermesa progressivament adaptable. Poden notar-se una mica durs quan estan freds, però amb la calor corporal s’adapten molt bé. La veritat és que garanteixen un millor descans a les cervicals, sobretot a les persones que dormen de costat, perquè s’adapta fàcilment a coll i espatlla i la columna queda perfectament alineada.

També es poden trobar coixins de fibra, de làtex (sintètics o naturals), de plomes, d’escuma…, però els que millor s’adapten i anul·len pressions en el coll i nuca, beneficiant així la circulació sanguínia, són els de viscoelàstica, material format per cèl·lules obertes que permeten que l’aire circuli lliurement, garantint més higiene i adaptabilitat.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari