Publicat el 22/02/2018

Ens trobem en un moment de canvis transcendentals en la història, com mai no s’havia donat. La veritat de les coses ha deixat de ser absoluta per convertir-se en relativa en funció del seu context històric. El que avui dia és blanc, temps enrere podria no haver-ho estat, i possiblement tampoc no ho serà en el futur.

La majoria de veritats absolutes que havien sustentat la nostra visió del món s’han convertit en relatives i angoixants, en esdevenir personalment interpretables en un entorn de mitjans de comunicació amb notícies totalment contradictòries.

Aquesta nova manera d’entendre la vida genera dubtes i reptes molt importants i aclaparadors que cal afrontar de forma personal, no essent vàlides les excuses que tot el que ens passa és culpa dels altres. La vida s’ha convertit en un present problemàtic, que configura un futur que ningú no sap ben bé com serà.

Aquesta nova realitat ens porta cap a nous camins desconeguts, fet que obliga, si més no a les persones vitalment compromeses i amb moltes ganes de viure, a involucrar-se en projectes innovadors i creatius, com una oportunitat històrica que cal aprofitar.

És el moment adequat per aventurar-se en una revolució positiva, pacífica i viable per crear un nou sistema alternatiu a l’actual sistema capitalista obsolet, rebutjant plantejaments reformistes, populistes i demagògics. Cal apostar per canvis radicals, com el de la vida local 24 hores, incloent-hi el treball, amb un nou plantejament centrat en les persones i no en els diners. És l’hora de la gosadia!

 

Josep Aracil i Xarrié
(President d’Eurosènior)
joarxa@gmail.com

Deixa un comentari