Publicat el 19/03/2020

És important que, des de petits, els nens adoptin una rutina amb relació a la higiene personal, i el fet de rentar-se les dents no n’és una excepció. Des que li surt la primera dent, hem d’intentar que el petit es familiaritzi amb el raspall. Hi ha diferents maneres de fer-ho.

Seguir un exemple és important per a ells. L’infant pot acompanyar als pares o els germans grans mentre s’estiguin rentant les dents. Així els mirarà i observarà com ho fan.

Quan el nen tingui més o menys un any, que ja tindrà diverses dents, se li pot comprar un raspall infantil. Si no tenim clar com s’ha de raspallar les dents, cal anar a un especialista perquè ens aconselli.

La rutina ha de ser constant. L’hem d’acostumar a què cada vegada que acabi de menjar, vagi al lavabo a rentar-se la boca. Si no li agrada, li hem de donar missatges positius, dient-li per exemple que s’està millor amb la boca neta, o que tindrà algun premi si es raspalla les dents. Si cal, també podem deixar que se les renti acompanyat del seu nino o la seva joguina preferida.

Rentar-se les dents és una rutina que, en general, no agrada als nens. Per tant, haurem de tenir paciència i ser constants. Després d’uns quants intents, segur que haurem establert l’hàbit.

 

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari