Publicat el 27/10/2021

El nom neix de la fusió de les paraules ‘Japan’ i ‘Scandinavian’ i, tot i que ja porta uns anys amb nosaltres, aquesta tardor regnarà en la decoració, creant espais que combinen la calidesa del minimalisme nòrdic amb el costat més zen de l’estil japonès.

En la decoració japandi, que destaca per ser neta, minimalista i amb tocs càlids i molt acollidors, regna l’harmonia i la funcionalitat. Aquesta evolució i combinació dels estils minimalista escandinau i japonès es caracteritza pels seus espais nets i senzills, en els quals la llum té un paper protagonista. El seu objectiu és dotar els ambients de calidesa i, alhora, serenitat i tranquil·litat.

En el japandi s’utilitzen materials i textures naturals per trobar l’harmonia en els espais i crear llars acollidores. La distribució és tan oberta com es pugui, per tal de deixar que les energies flueixin, mentre que els mobles tendeixen a ser baixos i de línies rectes i minimalistes. Quant a la paleta de colors, està composta pels neutres i freds de l’estil escandinau i els càlids propis de l’estètica japonesa. En les tendències d’aquesta temporada, el terracota, l’ocre i el cru s’afegeixen a aquest ventall cromàtic i s’acompanyen de materials naturals com el lli, el cotó, la fusta, el vímet i el bambú.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari