Publicat el 18/06/2019

L’estil de roba estampada en colors destenyits, pròpia dels anys 70, ha tornat amb tanta força que no només s’imposa en vestits, jaquetes i samarretes, sinó que també s’ha ensenyorit del calçat i, fins i tot, de la roba de bany.

La tècnica s’anomena tie-dye, que vol dir ‘lliga i tenyeix’, perquè consisteix a doblegar en espiral una peça, nuar-la amb cordes i gomes i tenyir-la en banys de color perquè, després de treure-la i que s’assequi, es quedin gravats línies i dibuixos. Va néixer molt abans dels anys seixanta i és originari de l’Índia, tot i que es poden trobar mostres d’aquesta tècnica al Japó.

El moviment hippy va fer famós aquest estil i el va convertir en una de les grans icones de la seva vestimenta com a símbol d’expressió creativa. Després, als anys 90 i principis dels 2000, el tie-dye va ressorgir i les celebrities del moment el van incorporar al seu vestuari.

Ara, l’esperit hippy d’aquest estampat ha tornat, però en la seva versió dels noranta. Els aparadors de les botigues, així com les desfilades, han fet que el look tie-dye s’imposi al carrer. Aquest estiu ve tenyit en degradat o fum, però omplint de color tot tipus de peces.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari