Publicat el 19/01/2023

L’esport com a innovadora estratègia terapèutica en els processos de recuperació d’una addicció.

 

Està científicament comprovat que l’esport d’alta qualitat pot cobrir una amplitud de necessitats físiques, però se sol oblidar que també ajuda a madurar socialment i psicològicament i a millorar la salut mental. L’exercici i l’esport implantat en centres terapèutics de tractament d’addiccions són una innovadora estratègia terapèutica per ajudar persones amb problemes de drogues i altres addiccions.

 

 

El consum de substàncies tòxiques es deu principalment a la manca d’habilitats per a la vida. L’exercici i l’esport faciliten el procés de recuperació de les persones amb problemes d’addiccions. Estar actius millora l’autoestima, genera seguretat i autoconfiança i forja el caràcter gràcies a la disciplina que exigeix la pràctica esportiva. Els programes esportius d’alta qualitat, com els que s’ofereixen a Can Calau, faciliten la transferència sport skills – life skills, que dota d’eines les persones per afrontar amb més garanties el procés de recuperació. L’exercici i l’esport són una manera d’aprendre a controlar els nervis i evitar atacs d’ansietat i faciliten que s’aprengui de les derrotes, superant la frustració que produeixen i convertint-les en oportunitats de creixement (resiliència). Promouen el treball en equip i generen una convivència social saludable. Ensenyen a actuar no només per benefici propi, sinó pel d’aquells que ens envolten. L’exercici facilita la gestió emocional i potencia la creació i la regularització d’hàbits saludables, i socialment és una eina per formar part d’un grup establert i créixer a dins seu. És una arena on es pot aprendre que el lloc que ocupem en la societat es guanya amb perseverança i esforç, que ens apropa a persones que comparteixen els mateixos hàbits i que disminueix l’impacte de la pressió social sobre el consum de drogues, alcohol i tabac. Els programes esportius i de salut ensenyen a tenir responsabilitats, tant amb un mateix com amb els companys. Ajuden a entendre que s’és part d’un nucli social o grup on les accions de cadascú afecten l’altre i a ser conscients dels efectes de les accions sobre el cos. Una persona que té cura dels seus hàbits i es manté allunyada de l’excés de toxines difícilment se sotmetrà a substàncies que sap que són perjudicials.

Els programes d’exercici i esport dirigits per professionals qualificats amb el grau en Ciències de l’Activitat Física doten els participants d’eines per fer front al dia a dia i fan que sigui més fàcil viure de manera més optimista amb una vida ordenada i feliç. Quan fem esport, la nostra ment s’activa i el nostre cos genera endorfines, les hormones que ens mantenen en un estat de felicitat.

Des de fa més de deu anys, la sinergia de Can Calau amb Sport2live s’ha convertit, amb la implementació interna del seu programa esportiu especialitzat, en un recurs on podràs gaudir de tots aquests beneficis integrant l’esport a la teva rutina diària, creant una xarxa d’amistats nova i sana i valorant l’esport com a alternativa d’oci saludable.

Albert Vallès (Director Clínica Can Calau) i Eduardo Torras (President Sport2Live)

Deixa un comentari