Les possibles causes de la tos | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 11/02/2019

La tos és un mecanisme de defensa del nostre organisme enfront d’agents externs, és a dir, que actua com a aliada del nostre sistema per aclarir les vies respiratòries expulsant-los cap a l’exterior.

Causes per les quals apareix la tos:

La tos per inflamació: les vies respiratòries s’inflen, dificultant el pas de l’aire, i la tos pot provocar dolor. És pròpia de malalties com el refredat comú, la grip, l’asma, pneumònia, bronquitis, càncer de pulmó, fibrosi…

La tos per estímuls ambientals com la pols o els àcars. Aquest tipus de tos pot ser el símptoma d’una al·lèrgia permanent o estacional o per l’exposició a zones amb molta contaminació.

Els canvis bruscos de temperatura també poden provocar l’aparició de la tos, així com factors emocionals causats per l’ansietat o el nerviosisme, o per tics, com la tos psicògena.

El tabaquisme (inclòs el passiu) i el consum de drogues afavoreixen l’aparició de la tos, que pot convertir-se en crònica.

Si la tos és lleu i puntual, una infusió, caramels de mel o herbes, la ingestió de líquids o l’efecte dels humidificadors o el vapor poden alleujar la incomoditat, però si la tos és persistent o va acompanyada d’altres símptomes com febre o tos productiva, pot ser oportú anar a la consulta del metge, que receptarà el medicament adequat, com expectorants, antitussígens, mucolítics o antibiòtics.

 

Redacció La Clau
Font: https://www.normon.es

Deixa un comentari