Publicat el 27/10/2018

Investigant les connexions entre les parts de la planta descobrirem que són sistemes que intercanvien matèria i energia amb l’entorn. Les concebrem com a entitats dinàmiques, exposades a variables i en constant transformació.

Les fulles que es marceixen.
La identificació de les causes per les quals es marceixen les fulles d’una planta resulta fonamental per restablir la salut de l’exemplar en qüestió.

Les plagues poden ocasionar el marciment i caiguda de les fulles en qualsevol planta. Els pugons, les cotxinilles, la mosca blanca, l’aranya vermella i tants altres tipus d’insectes s’alimenten de les fulles dels arbustos, arbres, flors i hortalisses del jardí. Aquestes plagues succionen la saba de les fulles i ocasionen que es marceixin i caiguin abans de temps.

És veritat que la sequera és un problema molt greu per a qualsevol planta i pot generar que les seves fulles es marceixin. Però el cert és que l’excés d’aigua també pot ocasionar aquests efectes.
Les plantes que tenen un excés d’humitat en la terra o creixen amb aigua estancada poden patir una condició anomenada edema. Aquest problema es tracta d’una inflor de les fulles i les parts carnoses de l’arbre, seguida per un marciment sever i fins i tot la pèrdua de les fulles.

Certs tipus de fongs poden ocasionar molts problemes a les plantes, entre els quals s’inclou la pèrdua sobtada de les fulles. Aquests fongs s’instal·len en la terra i després comencen a envair les plantes fins a ocasionar efectes perjudicials. Les fulles es tornen febles, grogues i després cauen mortes al terra.

Deixa un comentari