Publicat el 08/09/2018

El Castell del Remei de Lleida va acollir a principis del passat mes de juliol la 4a Nit de l’Enoturisme de Catalunya, que va reunir el sector del turisme i del vi en una celebració per premiar les millors propostes enoturístiques catalanes del 2018, segons informa Comunicatur.

Els premis constitueixen una iniciativa de la Taula d’Enoturisme de Catalunya, impulsada per la Generalitat, els patronats de turisme i el sector amb l’objectiu de posicionar Catalunya com a destinació enoturística de referència a escala mundial.

Tal com explica Comunicatur, el lliurament va anar a càrrec de la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, i el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, i els guardonats en cadascuna de les tres categories van ser:
Cellers: Abadal (DO Pla de Bages). Per la seva tasca dinamitzadora del territori que es vincula amb la població i empreses locals. Celler de referència pel seu impuls a iniciatives que relacionen la cultura i l’enoturisme: recuperació de varietats autòctones (raïm) i projectes com el ‘vi de tina’ i la ‘Ruta de les barraques’. També es reconeix la seva aposta pel foment i la conservació de la cultura i el paisatge com a patrimoni vinícola natural, cultural i social.

Allotjament i restauració: La Cuina de l’Empordanet (DO Empordà). Pel compromís dels 20 restaurants d’aquest col·lectiu amb el territori i la població local. Són un exemple de cooperació entre els agents del territori per promocionar conjuntament els vins i la gastronomia de qualitat. Se li reconeix el seu treball per la difusió de la cuina tradicional del Baix Empordà, elaborada i maridada amb productes gastronòmics i enològics de proximitat.

Experiències i innovació: Sapienstravel-Viemocions. Per ser una de les empreses pioneres en la comercialització de l’enoturisme a Catalunya, amb activitats singulars i exclusives en diversos territoris vitivinícoles. S’ha valorat la seva aposta ‘360 graus’ per fomentar la cultura del vi amb experiències enoculturals que reivindiquen el patrimoni artístic, històric i cultural existent. Destaca també la seva aportació a l’estructuració de producte i la posada a l’abast del mercat, en estreta col·laboració amb el territori i els ens de gestió enoturística.

A més, el jurat va valorar i destacar aquestes propostes com a finalistes en cada una de les tres categories: Albet i Noya (DO Penedès) en la categoria Celler; Cal Blay Vinticinc (DO Penedès) i Cal Llop (DOQ Priorat) en la categoria Allotjament i restauració; i Priorat Enoturisme (DOQ Priorat i DO Montsant) en la categoria Experiències i innovació.

Redacció La Clau

Deixa un comentari