Publicat el 01/10/2017

La paraula fitnes prové de l’anglès fitness i significa ‘benestar’, és a dir, un estat físic òptim i un gran benestar corporal. Però per ‘fitnes’ també ens podem referir a un altre concepte, un tipus d’exercicis aeròbics que es poden portar a terme en un gimnàs. Aquestes màquines es classifiquen en dues grans àrees: càrdio i força.

Les màquines cardiovasculars
Estan dissenyades per a la millora de la resistència. Són màquines que també s’anomenen simuladors, ja que s’hi realitzen activitats com córrer, pedalar, esquí de fons, pujar escales o remar, i tenen una pantalla informàtica en què es pot programar l’exercici i conèixer la distància realitzada o el temps invertit, el grau d’esforç, la freqüència cardíaca o la despesa calòrica.

Les màquines de tonificació
Són per a l’entrenament de la força i la resistència muscular. Cada màquina està pensada per a un múscul o grup muscular. Utilitzades correctament, aquestes màquines faciliten la postura del cos durant l’exercici, fixen el cos i ajuden a la realització del moviment de l’exercici. Només cal ajustar l’alçada del seient, politja o banc a les característiques personals i seleccionar el pes a moure.
Les màquines són imprescindibles per posar-se en forma de manera ràpida perquè son fàcils de fer servir, treballen la part del cos que es vol i permeten regular el ritme per fer-ho més entretingut i establir rutines que creixin en intensitat.

Si fer exercici és important, també ho és tenir un bon assessorament. Els tècnics en fitnes són persones formades en anatomia, fisiologia, entrenament i funcionament de tot el que hi ha a la sala de fitnes. Seguir les instruccions d’un tècnic o d’un entrenador personal garanteix un entrenament segur i adequat.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari