Les genives retretes | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 24/11/2018

Les genives retretes, és un dels problemes bastant comuns de salut dental, que ha de ser tractat adequadament pels greus problemes en què pot derivar.
La malaltia periodontal és la principal causa de la retracció de genives, i en funció del grau de la malaltia es pot dividir en:

Gingivitis: consisteix en la inflamació de la geniva al voltant de la dent, motivada per l’acumulació de restes alimentàries o placa dental entre les dents. A causa d’una mala higiene, aquesta placa es va acumulant, formant el que comunament coneixem com tosca.
Amb el pas del temps fan que la geniva es debiliti i sigui més propensa a patir pèrdua d’os i sagnat, motius que ocasionen la recessió de les genives.
Els bacteris que es van agrupant i acumulant, només poden ser eliminats per un professional mitjançant la realització d’una neteja dental o profilaxi.

Periodontitis: També coneguda com piorrea, comença com una gingivitis no tractada. La placa bacteriana es va acumulant entre la geniva i la dent, formant el que anomenem borsa periodontal, penetrant cada vegada més fins a l’arrel de la mateixa. Si no si posa remei a temps, es destrueix l’os i tot el teixit conjuntiu que envolta a la dent, de manera que aquestes es van afluixant, guanyant en mobilitat, i provocant en els casos més avançats la pèrdua de peces dentals.
Atès que la recessió de les genives és un procés gradual, la major part de les persones ni tan sols són conscients que el tenen, poden apreciar que queda al descobert més superfície de les dents i una major sensibilitat a estímuls tèrmics.

Redacció La Clau

Deixa un comentari