Les fruites que més ens hidraten | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 30/07/2019

Durant l’estiu, quan la calor és més intensa, és fonamental mantenir una correcta aportació de líquids a causa de la pèrdua que se n’experimenta per la sudoració de la pell. Això no només ho podem fer a través de les begudes, els aliments també poden ajudar-nos. Un tipus d’aliment que combina a la perfecció alimentació i hidratació, a més de donar-nos una aportació extra de vitamines i minerals, són les fruites.

Síndria. Fruita hidratant per naturalesa: gairebé el 90 % del seu contingut és aigua. A això hi hem de sumar la seva alta quantitat de potassi, magnesi i vitamina A. Tots aquests nutrients ens ajudaran a mantenir una perfecta salut de la pell i els teixits, necessària quan passem llargues hores exposats al sol.

Meló. També conté quantitats d’aigua elevades. El seu efecte diürètic ens servirà per eliminar l’excés de líquids del cos i ens ajudarà a mantenir l’organisme depurat i lliure de toxines. El seu alt contingut en calci, magnesi i vitamina C ens serà de gran ajuda a l’hora de recuperar les sals minerals perdudes a l’estiu a través de la suor.

Cireres. Com la síndria i el meló, conté altes quantitats d’aigua que ens servirà per hidratar-nos. Són ideals per al manteniment de la pell i per tenir vitalitat, ja que contenen altes quantitats de ferro, fòsfor i calci, a més de ser una bona font de vitamina A.

Préssecs. Una altra fruita amb gran quantitat d’aigua. Conté molta vitamina C: una peça ens aporta gairebé el 15 % de les necessitats diàries. També aporta vitamina A, que ens ajudarà a mantenir pell i ulls en perfectes condicions.

Prunes. Igual que les anteriors, ten molta aigua en la seva composició. Cal destacar el seu contingut en vitamina C, vitamina A i betacarotens, que ens ajudaran a protegir la pell a l’estiu. A més, són una important font de ferro, potassi i fluor, que serviran per enfortir el nostre organisme.

Nectarines. A més d’aportar-nos altes quantitats de líquids, són una bona opció per aconseguir una bona salut. Cal afegir-hi la seva aportació de vitamina C i vitamina A, necessàries per a la protecció i manteniment de les cèl·lules.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari