Publicat el 27/07/2011
Són les Bruixes més divertides de la comarca que fan passar una estona immillorable als més petits. Ja sigui a través dels seus espectacles d’animació infantil, d’un llibre o d’un DVD, proposen una estona divertida amb cançons i la seva “màgia” particular. Les Bruixes van actuar a la 12a trobada dels Amics al Castell de Burriac, el passat 12 de juny, on les vam poder entrevistar.

Perfil:
Les Bruixes Burriac és una formació sorgida l’any 2010 que realitza activitats adreçades principalment al públic infantil. Les seves components són Ermessenda,  Berenguera i Valldeflors, tres “bruixes bones”, com elles mateixes es defineixen, que viatgen arreu fent presentacions de llibres i també festes i concerts on canten i ballen, recreant el particular univers evocador de la natura i les seves forces màgiques. En poc més d’un any han protagonitzat els videoclips Som les Bruixes Burriac i Sóc bruixa bona i els contes il·lustrats Les Bruixes Burriac surten del Castell, El llibre de secrets de les Bruixes Burriac i Jordi Capgròs, el petit heroi de la ciutat. Bruixes Burriac és una iniciativa de Bircat, Banc d’Idees i Recursos, empresa dedicada a la producció d’esdeveniments i productes culturals. El seu web és:
www.bruixesburriac.cat

Quant fa que sou bruixes i que us coneixeu?
Berenguera: Som bruixes des que vàrem néixer. Les nostres mares ja eren bruixes i elles ens van ensenyar tots els seus secrets. Les tres ens vàrem conèixer fa molts anys durant un aquelarre, la nit de Sant Silvestre, a dalt de la muntanya màgica del Pedraforca. Des d’aquella nit som amigues inseparables i vivim juntes al Castell de Burriac i als boscos de la Serralada Litoral. Tant estem corrent per Montcabrer, com fent unes danses a la Pedra Gentil de Vallgorguina, o fent un bany nocturn a la platja d’Arenys de Mar.


Però no fa gaire que us esteu donant a conèixer?
Ermessenda: Sí, és veritat. Fins ara no ens atrevíem a sortir gaire del castell i del bosc. Teníem por de fer por. Moltes persones creuen que totes les bruixes són dolentes i per això vivíem amagades. Això ha canviat. La Valldeflors ens va animar a trencar aquesta por i començar a explicar a tothom que nosaltres som bruixes bones.


El Castell de Burriac és un bon lloc per viure-hi?
Valldeflors: Al contrari del que molta gent pensa el Castell de Burriac és un lloc molt divertit i ple de vida. Nosaltres no hi som sempre perquè ens agrada molt voltar i anar de festa, però quan hi som no estem mai soles. A Burriac sempre hi ha gent: excursionistes, aventurers, famílies senceres fent trobades, escoles, grups d’esplai, monitors…, ens encanten els monitors, són tan guapos!!!


Parlem de la vostra tasca cultural i d’animació. Què s’hi pot trobar als llibres de les Bruixes Burriac?
Ermessenda: Ens agrada que els nens i les nenes ens coneguin i compartir amb tots ells els nostres secrets, per això hem fet contes, llibres i videoclips molt divertits.  El nostre últim llibre, Secrets de les Bruixes Burriac, és ple de fotos, dibuixos i històries que ensenyen com som, com vivim, què ens agrada a cadascuna, quines són les nostres festes preferides, quins són els nostres remeis per curar algunes malalties, quins són els nostres jocs, i alguns dels nostres consells per viure una mica més feliços. Si entreu a You Tube podreu veure els nostres videoclips. Estem guapíssimes!!! Ha!, ha!, ha!


I com són les festes d’animació infantil que organitzeu?
Berenguera: Estem encantades perquè cada dia que fem una festa guanyem nous amics. Hem voltat per molts pobles i a tot arreu ens han cuidat fantàsticament bé. Tothom ens fa petons i tothom es vol fer fotos amb nosaltres. Les nostres festes són molt especials perquè estan plenes de bona gent amb ganes de passar-s’ho bé i ganes de viure com les bruixes: amb molta màgia, amb molta saviesa i amb moltíssima alegria. Hi ha una cosa que ens encanta i ens fa posar la pell de gallina escaldada, i és quan veiem que els nens i les nenes ja coneixen les nostres cançons i les nostres danses. És una passada!!!


Les bruixes tradicionalment tenen poders. Quins són els vostres?
Valldeflors: Tenim dons naturals, hi ha qui els anomena virtuts o poders, però nosaltres en diem “dons naturals” perquè ens els ha regalat la natura. No els hem triat nosaltres ni els hem après a cap escola, això sí, ens esforcem per millorar-los i saber-ne més.


I les clàssiques “escombres voladores” de les bruixes, també en feu servir?Ermessenda: Sí, tenim escombres i forques, però nosaltres les fem servir per jugar a “picar culs”. Les Bruixes Burriac no sabem volar ni amb escombra ni sense. Ja ens agradaria!!!


I ara que ja heu sortit del vostre amagatall, què us agradaria fer?
Berenguera: Uaaaaaaaauuuuuuuu!!! Ara ja no tenim por i ens agradaria seguir viatjant per tot arreu, conèixer més pobles, més ciutats, més places i mercats, parlar amb més persones, jugar amb més nens i nenes, fer més preguntes als avis i a les àvies, aprendre noves cançons, ensenyar nous balls i preparar un gran espectacle per convidar-vos a tots i a totes. Tenim moltes ganes de viure amb alegria i sense por.

Deixa un comentari