Les bicicletes i els patinets elèctrics poden ser multats amb fins a 200 euros per travessar un pas de vianants | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 08/10/2019

Cada vegada són més els usuaris que fan servir bicicletes i patinets elèctrics com a mitjà de transport. El problema és que sovint no són conscients que no poden circular per qualsevol lloc.

El Reglament General de Circulació especifica en l’article 121.5 que «la circulació de tota classe de vehicles en cap cas s’ha de fer per les voreres i altres zones reservades per als vianants». Segons això, i sabent que la bicicleta a efectes legals és considerada com a vehicle, no pot circular pels passos de vianants tret que el ciclista vagi empenyent-la a peu. La sanció administrativa per travessar un pas zebra muntat en bicicleta és de fins a 200 euros, ja que es tracta d’una infracció greu.

Pel que fa als patinets elèctrics, encara que es defineixen com a Vehicles de Mobilitat Personal (VMP), de moment la llei no els considera com a vehicles de motor. El fet que no hi hagi una legislació d’àmbit estatal fa que siguin els ajuntaments els qui regulen l’ús d’aquests vehicles, aprovant ordenances amb diferents criteris. El de Barcelona, avançant-se a la Normativa General de VPM de la DGT, va establir una normativa per definir, en base a les seves característiques de pes i quilometratge, els espais de circulació i les obligacions dels seus usuaris. El règim sancionador de la ciutat comtal fixa multes de fins a 100 euros per les infraccions de caràcter lleu, de fins a 200 euros per les de caràcter greu i de fins a 500 euros per les molt greus.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari