Publicat el 29/07/2019

Recórrer el món per descobrir les seves diferents cultures culinàries és una de les activitats més estimulants que poden existir. T’expliquem quines són les destinacions turístiques més valorades per la seva suculenta gastronomia i quins són els plats que no et pots perdre si les visites.

ITÀLIA. La cuina italiana forma part del que es coneix com a gastronomia mediterrània, i si per alguna cosa es caracteritza és per la pasta i la pizza. També pels seus excel·lents gelats i cafès o postres com el tiramisú. Els vins i altres begudes típiques d’Itàlia, que inclouen licors com el vermut, el limoncello, l’amaretto o la sambuca, fan d’aquest país una de les principals destinacions culinàries del món.

GRÈCIA. La seva cuina té l’essència de la cuina mediterrània i s’elabora amb ingredients frescos com tomàquets, patates, formatge de cabra o peix, sempre amanits amb oli d’oliva. Les amanides, el pita gyros, les sopes o la famosa mussaca són plats obligats si viatges al país hel·lènic.

MÈXIC. La cuina mexicana, declarada Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO el 2010, es caracteritza per la mixtura de cultures, entre les quals destaquen la dels antics maies i asteques —amb l’ús de vegetals com el xili, el tomàquet, el blat de moro, la carbassa i el nopal— i les influències espanyoles i nord-americanes. Si t’agrada el picant, gaudiràs de la seva cuina. Només cal recordar alguns dels seus plats més tradicionals: guacamole, nachos, quesadilles, enchilades, fajites, carnites, tacos, tamales…

FRANÇA. Durant anys ha estat l’emblema de la cuina mundial, i des de 2010 la seva gastronomia forma part del Patrimoni Immaterial de la Humanitat. Tot plegat dona una idea de la transcendència que té el menjar en aquest país i la gran influència que exerceix en tot el món. Entre els seus plats més característics destaquen la bullabessa, la ratatouille, la fondue de formatge, la quiche lorraine i les creps. El pa francès és molt popular, així com el xampany, els formatges i els vins.

PERÚ. Aquest país ha estat guardonat pels World Travel Awards com la millor destinació culinària del món, i Lima, la capital, és considerada la millor ciutat gastronòmica del món tenint en compte el nombre de restaurants ubicats a la llista de The World ‘s Best 50 Restaurants. La gastronomia peruana és la confluència de diverses cuines i cultures. Fortament influenciada per la cuina espanyola, xinesa, italiana, japonesa i africana, alguns dels seus plats típics són el ceviche, diferents tipus de sopes, l’ají de gallina, el llom saltat i el pollastre a la brasa.

JAPÓ. El sushi és tan sols una petita part de l’extensa gastronomia nipona. Ramen, tonkatsu i soba són altres de les moltes especialitats que podem assaborir al Japó. Al mercat de peix de Tòquio serveixen el millor peix i el més fresc. El museu del ramen de Yokohama, un dels molts barris de Tòquio, t’ensenya tots els secrets sobre la preparació d’aquest plat, que podràs tastar en qualsevol dels diversos restaurants del museu mateix.

MARROC. Si hi ha alguna cosa que crida l’atenció quan visites el Marroc és l’olor de menjar acabat de preparar i l’aroma d’espècies dels seus mercats. Dins dels plats principals més coneguts caldria destacar, d’una banda, el cuscús, elaborat amb sèmola de blat i acompanyat normalment de verdures, pollastre o xai, i també el tagín, nom amb què es coneix tot allò que es cuina en un recipient compost per un plat de fang i una tapa cònica, la funció del qual és mantenir la calor i el vapor durant i després de la cocció. Altres plats típics són l’hummus, que acostuma a menjar-se amb diferents pans, i els kebabs amb salses de tota mena.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari