Publicat el 27/06/2021

La decoració nàutica o marinera s’utilitza molt en segones residències, sobretot si estan a prop del mar. Tanmateix, aquest és un estil vàlid per a qualsevol tipus d’habitatge perquè mai no passa de moda. Té l’avantatge de ser relaxat, evocador i molt acollidor. Si vols provar aquest toc refrescant i confortable ara que entrem en els mesos estivals, pren nota de les claus que donen els decoradors:

Domini del blau i del blanc. Són els colors insígnia de l’estil mariner. El blau es pot utilitzar en totes les seves tonalitats i el blanc també pot ser trencat o sorra. El més habitual és que es reservi el blau per als complements i el blanc com a base per a sòls, sostres i parets. Es poden afegir pinzellades d’altres colors (vermell, groc o verd, sobretot) en detalls com el parament, les estovalles o petites peces de la decoració.

Fusta per tot arreu. L’ús d’aquest material en mobles i altres detalls és bàsic per aconseguir una decoració marinera. L’ideal seria que un espai d’aquest estil tingués el terra de fusta, però també es pot utilitzar aquest material al sostre o, fins i tot, en les parets col·locant frisos. La fusta ha de ser de colors clars o, millor encara, estar pintada de blanc. També es pot decapar si volem un estil nàutic amb un toc vintage. Els mobles de vímet també combinen molt bé en els ambients mariners.

Molta llum natural. Quan pensem en el mar ens ve al cap un entorn obert, amb molt de sol. Per això, és molt important que en les cases que llueixen un estil mariner es filtri la llum natural en els interiors. Gràcies a això i al color blanc, s’aconseguirà evocar ambients de mar i sol.

Accessoris mariners. Aquest estil té una sèrie d’elements propis: nusos de corda, àncores de vaixell, petxines, estrelles de mar… Cal utilitzar-los per enriquir l’aire evocador que ens trasllada a espais marítims. I en els tèxtils (coixins, catifes, estovalles, tovallons…) les ratlles seran l’estampat per excel·lència, sense oblidar, és clar, el blau i el blanc.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari